Appelsiner – sunde og lækre – marmelade.

Feb 06 - 1

Appelsiner stammer oprindelig fra Burma og det sydlige Kina. Senere bredte de sig til Europa, hvor de har været siden det 15. århundrede.

Det danske navn betyder “kinesiske æbler”  – fra det hollandske ord Appel og Sina (Kina).

 

De er sunde, friske, smukke og dufter fantastisk – og så kan man bruge dem i alt fra salater til desserter. Jeg elsker simpelthen appelsiner – og bor heldigvis et sted hvor jeg har nem adgang til dem det meste af året. Men de er nu bedst om vinteren.

De sidste par dage er de blevet lidt “triste” så jeg skyndte mig at lave nogle glas appelsinmarmelade af den bedste slags.

Feb - 06 - 4

 

Appelsinmarmelade

7 store appelsiner

4 dl. vand

500 g. sukker

3 tsk. melatin

Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller – uden for meget hvidt. Skær dem i små tynde strimler og kog dem i 4 dl. vand i ca. 30 minutter.

Skær appelsinerne ud i tern –  så ALT det hvide kommer væk – for vi kan ikke lide at vores marmelade bliver bitter. Hæld dem ned til appelsinskrællerne. Lad det hele koge stille i ca. 30 minutter mere. Tilsæt sukkeret i gryden men hold ca 1 spsk. tilbage som blandes med melatinen. Lad det koge med sukker i yderligere 30 minutter. Bland melatin med 1 spsk. sukker og drys det i gryden mens du rører rundt. lad det simre i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hæld på rene glas og sæt dem væk.

Feb - 06 - 5

Det smager fantastisk – og så der det godt ud ved siden af alle de andre ting – der er blevet lavet og syltet. 🙂

Leave a reply